Teorivecka på ridskolan vecka 42

Nu närmar sig höstens teorivecka! Vecka 42 är det dags!

Denna veckan är det inga vanliga ridlektioner utan hästarna får lite välförtjänt vila samt får besök av tandläkaren, sadelprovaren och blir vaccinerade. Vissa grupper har teori sin vanliga tid. Dessa grupper hittar du längst ner på sidan.

Denna vecka erbjuder vi:

Måndag: Hästloppis och träffa styrelsen i cafeterian i gamla ridhuset.

Kl: 17.30-19.00

Boka din plats i cfeterian,  sälj dina hästgrejer och fynda nytt! Passa även på att prata med styrelsen om klubbens framtid, olika sätt att hjälpa till på m.m. Boka din plats via mail ridskola@skaraortensrf.se eller skriv upp dig på listan som sitter i receptionen på anslagstavlan.

Tisdag: Ridlärarna rider ridskolehästarna

Kl: 18.00-19.30

Ridlärarna rider ridskolehästarna och visar de saker ni önskar. Skriv upp era förslag på anslagstavlan i receptionen.

Onsdag: Sits med Marie

Kl: 18.00-20.00

Lär dig mer om ryttrens sits! Vad man ska tänka och öva på för att utveckla en följsam och stabil sits. Teori och praktiska övningar med och utan häst. Anmälan på anslagstavlan i receptionen.

Torsdag: Avel, exteriör och brukbarhet av hästen med Lennart

Kl: 18.00-19.30

Lennart Gustavsson är exteriör domare inom Svenska hästavelsförbundet. Lennart kommer först ha en teoretisk genomgång och sedan göra en bedöming av våra ridskolehästar. Anmälan på anslagstavlan i receptionen.

Fredag: Skålltorpskampen

Kl: 17.30-19.30

Nu är det dags att göra upp i Skålltorpskampen. Skålltorpskampen är en mångkamp där man tävlar i lag. Barn, ungdon eller vuxen lage kan se ut hur som helst. Tre-fem stycken i varje lag. Tävlingen består av olika teoretiska och praktiska uppgifter man ska lösa. Anmälan på anslagstavlan i receptionen.

Välkomna att anmäla er på det ni vill!

Dessa grupper har teori sin vanliga tid:

Måndag: 16.00-16.45 Teori i stallet

Måndag: 16.45-17.30 Förberedelse inför tävling

Onsdag: 16.45-17.30 Teori i stallet.