Aktuellt
Aktuellt
Håll koll på vad som händer hos oss
Aktuellt  på sociala medier
SoRF på Facebook
SoRF på Instagram
Träning & Tävling
Träna & tävla hos oss
Vi har en stor fin anläggning med två stora ridhus och två fina utebanor. För att träna hos oss behöver du anläggningskort.
Klubben
Skaraortens Ryttarförening
Vi är en aktiv och ideell ryttarförening som äger och driver ridskola och en anläggning på 30 hektar. Utöver det så äger vi också tjuotalet hästar och sysselsätter fem anställda.

Priser och Börja Rida

För att rida på ridskolan ska du registrera dig i vårt administrativa system Hippocrates.

Följ dessa steg för att göra detta:

  • Skrolla ner på vår första sida tills du ser en grå rut "BRA ATT VETA"
  • Med blå text i mitten av rutan står det registrera elevkonto i Hippocrates. Klicka på den och följ instruktionerna.
  • Är du förälder eller ansvarig över ett barn, under 18 år, som ska rida hos oss måste du först fylla i dina uppgifter, sedan lägga till ditt barn. Du får först skapa ett eget konto och sedan logga in på det. Där kan du sedan lägga till familj genom att trycka på ditt namn uppe i högra hörnet. När detta är gjort kan vi stoppa in eleven i rätt grupp.
Hos oss kan du välja mellan dessa grupper:

Knatte från 3 år En grupp för de minsta 3-6 år. Lättare ridning med fokus på balans och att det skall vara kul! En grupp som alltid är knatte. När barnet kommit till den nivå knatte blir för lätt så diskutera med ridläraren om vad det kan finnas för möjligheter i en nybörjargrupp.

Nybörjar barn från 6 år De tre första gångerna har barnen teori då är det väldigt bra om ni som anhörig är med för att se och lära er hur man handskas med hästarna. Vi går igenom hur man gör iordning hästen inför och efter ridning, hur man tar hand om utrustningen, ordning och regler vid hästhantering och stalltjänst. Vi går också igenom regler för igenridning och uppsägning av sin plats. Efter tre lektioner börjar eleven rida. Barn behöver ofta stöttning i stallet för att klara av att göra iordning hästen före och efter lektionen. Det kan vara svårt att klara sig på egen hand. Vi försöker att ha en personal i stallet vid nybörjargrupper och barngrupper, men behöver er hjälp.

Nybörjar vuxna De tre första gångerna har vi teori. Vi går igenom hur man gör iordning hästen inför och efter ridning, hur man tar hand om utrustningen, ordning och regler vid hästhantering och stalltjänst. Vi går också igenom regler för igenridning och uppsägning av sin plats. Efter tre lektioner börjar eleven rida.

Fortsättningsgrupper barn/ungdom/vuxen
Dressyr special max 6 ryttare
Träningsgrupp tävling max 6 ryttare
Western max 6 ryttare
Hoppspecial max 6 ryttare

Enstaka platser finns i ordinarie grupper på olika nivåer.Vill du börja rida hos oss går du ut på vår hemsida. Skrollar ner på första sidan tills du hittar en grå ruta med rubriken RIDSKOLA. Fyll i intresseanmälan för att börja rida. Vi återkommer så fort vi kan och hjälper er hitta en grupp som passar.

Aktuella Lektionspriser

Junior
45 minuter 192kr
60 minuter 225 kr
9 elever i dessa grupper
Specialgrupp 60 min 333 kr (max 6 ryttare)

30 minuter knatte 145kr

Senior
8 elever 60 minuter 295 kr
Specialgrupp 60 min 395 kr (max 6 ryttare)

Har du egen häst med på lektionerna kommer ett avdrag på 50 kr per lektion att göras.

Har du egen häst med på lektionerna kommer ett avdrag på 50 kr per lektion att göras.

Vill du börja rida?

Maila oss på ridskola@skaraortensrf.se så hjälper vi dig.

Ni bidrar

Vi är en förening som byggs med ideella krafter därför behövs ni! Alla grupper har en ansvarsuppgift tillhörande sin lektion. En knattegrupps uppgift kan vara att t.ex. sortera borstar, en barngrupps uppgift att sopa i köket och en vuxengrupps uppgift att hjälpa till att fodra hästarna efter lektionen.

Varje grupp har även en terminsuppgift att göra. Gruppen får bestämma av ett urval uppgifter. Kan vara att storstäda köket, baka eller att hjälpa till på en klubbtävling.

SoRF-medlemskap krävs

När du rider hos oss måste du vara medlem i Skaraortens Ryttarförening SoRF. En del av medlemsavgiften går till Svenska Ridsportsförbundet och Västergötlands Ridsportsförbund. Om du är ridskoleryttare måste du i förväg betala din ridavgift för att få behålla din plats i din ridgrupp. På ridskolefakturan ligger även medlemsavgiften med. Vill du som förälder, vårdnadshavare, syskon m.m bli medlem gör du en enskild betalning på Bg: 5335-0773 och märk den med ”medlemsavgift” fyll i namn, adress och fullständigt personnummer. Medlemsavgiften betalas en gång per år.

Alla medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Det är en trygghet och en medlemsförmån som vi kan erbjuda dig via vår huvudsponsor Folksam https://ridsport.se/Omoss/forsakringar.

Medlemsavgift:
Junior 310 kr
Senior 420 kr
Man är junior hela det året man fyller 18 år.

Medlemsförmåner
Alla medlemmar har 5% rabatt hos "Skara Hästsport". Som medlem i SoRF är du också medlem i Svenska Ridsportsförbundet där det jobbas för ridsportens utveckling både på riks- och regional nivå. Tidningen "Häst & Ryttare" får du också hem i brevlådan.

Uppsägningstiden sker en månad innan betalningsperiodens utgång. Pengar betalas ej tillbaka.
Om du blir sjuk under minst fyra veckor men vill behålla din ridplats kan vi reservera den åt dig om du uppvisar läkarintyg.

Om temperaturen utomhus understiger -10 grader vintertid kan ridlektionerna ersättas med teorilektioner.

SoRF är ansluten till Svenska ridsportförbundet och Svenska riksidrottsförbundet och är en kvalitetsmärkt och kvalitetssäkrad ridskola som årligen kontrolleras för att få behålla sin kvalitetsstämpel hos Svenska ridsportförbundet. Alla medlemmar äger tillsammans byggnader, hästar och annat som finns på anläggningen.

Kontakta ridskolan

E-post: ridskola@skaraortensrf.se

Välkommen till oss!

Betala med Swish
Swish: 123 218 44 63
Swish Kiosk: 123 49 710 73
Hitta till oss
VägbeskrivningHitta oss i Google Maps
Telefon
Kontakta ridskolan:
0511-64114
Telefontid tis 15.00-17.00
Övrig tid lämna ett meddelande så återkommer vi så snart det går

Kontakta stallpersonal:
0727-400 900
Epost
Ridskolan: ridskola@skaraortensrf.se
Styrelsen: styrelsen@skaraortensrf.se
Tävlingskommitén: tk@skaraortensrf.se
Leverantörsfakturor: faktura@skaraortensrf.se
© 2008 – 2024 Skaraortens Ryttarförening. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad  och sponsrad av AlizonWeb AB.
crossmenu-circle