Aktuellt
Aktuellt
Håll koll på vad som händer hos oss
Aktuellt  på sociala medier
SoRF på Facebook
SoRF på Instagram
Träning & Tävling
Träna & tävla hos oss
Vi har en stor fin anläggning med två stora ridhus och två fina utebanor. För att träna hos oss behöver du anläggningskort.
Klubben
Skaraortens Ryttarförening
Vi är en aktiv och ideell ryttarförening som äger och driver ridskola och en anläggning på 30 hektar. Utöver det så äger vi också tjuotalet hästar och sysselsätter fem anställda.

Lektionsnivåer

 

Tänk på att all ridning på vår anläggning sker på egen risk. Se över ditt privata försäkringsskydd!

Ryttarmärken

Våra ridgrupper på ridskolan är indelade i svårighetsnivå efter de ryttarmärken som Svenska Ridsportsförbundet har. Det finns åtta märken som tillsammans står för den samlade kunskap och de färdigheter som varje ryttare stegvis bör behärska i sin grundutbildning.

De olika nivåerna på märken

Märke I. Vitt märke
För att klara av märke I ska man rida ett dressyrprogram i skritt och trav samt en cavalettiserie. Du skall kunna sitta upp och av på din häst.
I ett skriftligt prov får ni visa att ni har kunskaper i hästens mundering, kroppsdelar, tecken och färger, ridlära, ridbanans vägar samt hästens kroppsspråk.

Märke II, Grönt märke
För att klara av märke II skall man rida ett dressyrprogram i skritt, trav och galopp samt en enklare hoppbana. Du skall kunna sadla och tränsa din häst.
I ett skriftligt prov får ni visa att ni har kunskaper i hästens dagliga vård, visitering av häst, hästens delar, tecken och färger, ridbanans vägar, ridlära, enkelt om hästens beteende och enkel foderlära.

Märke III, Rött märke
För att klara av märke III skall man rida ett dressyrprogramm i skritt, trav och galopp, LC:1 samt en hoppbana med fyra hinder. Du ska kunna sadla och tränsa din häst och veta hur man sköter utrustningen. Du skall upp sutten tillpassa stigläder och spänna sadelgjorden.
I ett skriftligt prov får ni visa att ni har något fördjupade kunskaper i: ridhästens mundering, hästens kroppsdelar, färger och tecken, hästens dagliga vård, regler för ridning på ridbana, visitation av häst, forderlära, ridlära och enkelt om hästens beteende.

ryttarmarke_fyraMärke IV, Gult märke
För att klara av märke IV skall man rida ett dressyrprogram i skritt, trav och galopp, LB:1 samt en hoppbana på 6 hinder. Du skall kunna visa häst vid hand.
I ett skriftligt prov får ni visa att ni har kunskaper i hästens anatomi, hovbeslag, häst och stallvård, hästens närmiljö, hästens delar, färger och tecken, sjukdomslära, stallovanor och foderlära.

Betala med Swish
Swish: 123 218 44 63
Swish Kiosk: 123 49 710 73
Hitta till oss
VägbeskrivningHitta oss i Google Maps
Telefon
Kontakta ridskolan:
0511-64114
Telefontid tis 15.00-17.00
Övrig tid lämna ett meddelande så återkommer vi så snart det går

Kontakta stallpersonal:
0727-400 900
Epost
Ridskolan: ridskola@skaraortensrf.se
Styrelsen: styrelsen@skaraortensrf.se
Tävlingskommitén: tk@skaraortensrf.se
Leverantörsfakturor: faktura@skaraortensrf.se
© 2008 – 2024 Skaraortens Ryttarförening. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad  och sponsrad av AlizonWeb AB.
crossmenu-circle