Tufft läge!

Det verkar inte riktigt gå vår väg just nu. Utöver att vår stackars ridskolehäst Jimson fick buköppnas så har vi problem med vårt nya ridhus och att ett antal hästar i privatstallet är förkylda. Här kommer en statusuppdatering gällande läget.

Hästförkylning
Vi gick i i föregående vecka ut med information om att vi har hästar som är förkylda på anläggningen. Läget är i stort sätt oförändrat. Vi har fortfarande en häst med milda symptom, dvs hosta och lite snor. Anläggningen är fortsatt öppen om inget ändras men alla bör vara medvetna om att det är på egen risk man vistas på anläggningen och vara försiktiga och inte beträda stallar eller vidröra hästar i onödan.

Nya ridhuset
Gällande vårt nya ridhus så har vi sedan flera månader arbetat och vidtagit åtgärder för att förbättra ridhusunderlaget. Vi ser att vi fått resultat på de åtgärder som gjorts och att vi är på rätt väg. Dock har det tillstött problem med att det trängt upp vatten i ena delen av ridbanan. Trots den senaste tidens fina väder så har inte vattnet försvunnit utan det är rejält blött. Vi har inte vattnat underlaget senaste veckorna men ändå blir det mer och mer vatten. Vi har kontaktat byggföretaget och påtalat problemet. Vi hoppas att ansvariga åtgärdar problemet så snart som möjligt. Detta problem orsakar ett stillestånd i arbetet med underlaget vilket i sin tur gör att delar av vår verksamhet inte kan bedrivas och vi tappar inkomster och drastiskt försämrar träningsmöjligheterna för våra medlemmar.

Jimson och insamlingen
Jimson mår under omständigheterna bra och personalen gör ett jättejobb med att ta hand om honom på bästa sätt. Vår insamling till Jimson har fått uppmärksamhet både i lokalpressen men också i Hippson. Insamlingen är nu uppe i över 20 000kr och vi fortsätter att samla in pengar till Jimson genom vår fikahörna i ridskolans reception. Alla bidrag mottages tacksamt! Du kan också bidra genom att sätta in pengar märkta med “Jimson” på Swishnumret 123 218 44 63

Arbetsdag
På lördag har vi arbetsdag på anläggningen och föreningen kallar alla medlemmar till höstens arbetsdag lördagen 20 oktober kl 10:00 – ca 16:00. Vi har massor av saker att fixa med för att anläggningen ska bli ordentligt inbodd. Vi bjuder på korv med bröd och fika. Anmälan till ridskola@skaraortensrf.se.

Vi hoppas att alla har förståelse för det tuffa läget vår verksamhet befinner sig i just nu och att alla gör det man kan för att hjälpa oss igenom dessa svårigheter. Tillsammans blir det enklare.

Hälsningar från

Styrelsen & Ridskolan