Vår integritetspolicy

Vilka vi är

Vi är Skaraortens Ryttarförening, organisationsnr 868400-1947 och adressen är Skaraortens Ryttarförening, Skålltorps Gård, 532 92 Axvall.

Vår webbplatsadress är: http://skaraortensrf.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Elevuppgifter

Vi samlar in och lagrar följande information om dig som elev på ridskolan:

För- och efternamn, Adress, Telefonnummer, Epostadress och Personnr

Genom att delta i våra aktiviteter blir du kund hos Skaraortens Ryttarförening. Kundregistret innehåller de kontaktuppgifter som du själv har lämnat och information om dina aktiviteter. Personuppgifterna används för administration av aktiviteterna, information, marknadsföring av Skaraortens Ryttarförening aktiviteter, samt för viss statistik. Det finns ingen möjlighet att vara kund hos Skaraortens Ryttarförening om man inte godtar denna behandling av personuppgifter.

(Skaraortens Ryttarförening vill gärna använda e-post i vår kommunikation med dig som kund. Genom att du har kryssat i rutan i beställningsformuläret om att du vill ha information omSkaraortens Ryttarförenings produkter via e-post har du samtyckt till att dina personuppgifter används även för detta ändamål.)

Dina uppgifter kommer att hanteras av Hippocrates AB, ett så kallat personuppgiftsbiträde som lagrar vår information. Detta personuppgiftsbiträde kommer då endast att behandla uppgifterna i enlighet med de syften som dina personuppgifter samlats in för.

Skaraortens Ryttarförening kommer att behålla dina uppgifter så länge du är kund hos oss, (samt i ytterligare 36 månader) för ovanstående syften. Därefter kommer de att sparas för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. När den tiden har passerats kommer dina personuppgifter att raderas.

Behandlingen av dina personuppgifter i Skaraortens Ryttarförenings kunddatabas sker med stöd av beställningsavtalet och rättsliga förpliktelser.
Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är Skaraortens Ryttarförening. Du har rätt att kostnadsfritt få information om vilka personuppgifter som förekommer om dig i Skaraortens Ryttarförenings verksamhet. Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller missvisande bör du höra av dig på en gång. Om du vill begära ett registerutdrag, ändring eller uppdatering av dina personuppgifter vänligen kontakta ridskola@skaraortensrf.se. Om du inte vill att dina uppgifter ska användas för marknadsföring, vänligen kontakta administrationen via e-post på ridskola@skaraortensrf.se .

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i dataskyddslagstiftningen.

Medlemsuppgifter

Som medlem i denna förening kommer föreningen att behandla flertalet personuppgifter om dig. Detta för att vi ska kunna administrera vår verksamhet. Vi behöver också uppgifterna till vårt medlemsregister så att vi kan kontakta dig kring föreningens verksamhet. Vi använder också uppgifterna för att rapportera till riksförbundet.

Vi spar uppgifterna så länge du är medlem och därefter så länge vi är rapporteringsskyldiga för t ex stöd.
Vi publicerar och arkiverar också vissa personuppgifter i resultatlistor och annan dokumentation från föreningens verksamhet, som längst till föreningens upplösning. Vi kan komma att dela dina uppgifter med riksförbund, försäkringsbolag och anslagsgivande myndigheter.

Vi sparar personuppgifter för själva medlemskapet i systemet IdrottOnline. Om du vill begära ett registerutdrag, ändring eller uppdatering av dina personuppgifter vänligen kontakta ridskola@skaraortensrf.se.

Uppgifter för inackorderade

För de personer som har sin häst inackorderade hos Skaraortens Ryttarförening så sparas avtalen och personuppgifter angivna i dessa i utskriven form i en pärm på kontoret. Avtalet sparas så länge som avtalet gäller.

Personuppgifter för inackorderade sparas också i systemet Hippocrates för att administrering och faktureringssyften. Uppgifter som sparas där är namn, adress, telefonnummer och epost. Uppgifterna lagras i systemet så länge uppstallningen varar.

Användning av Cookies på hemsidan

En cookie är en kort textfil som lagras i din dator. Webbsidor använder cookies för att komma ihåg dig och spara val du har gjort. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du stänga av den möjligheten i webbläsarens säkerhetsinställningar. Då lagras inga cookies i din dator och användning av session cookies eller tredjepartscookies upphör. Du kommer då dock inte kunna använda vissa funktioner på vår och andras webbplatser.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Formulär på hemsidan

För beställning av anläggningskort samlar vi in följande personuppgifter: Namn, Epostadress och Telefonnummer. Denna information behöver vi för att visa att du har ett anläggningskort på hemsidan, där publiceras dock bara ditt namn. Epost och telefon behöver vi för att ev kunna kontakta dig gällande omständigheter för ditt anläggningskort. Denna info sparas i 12 månader framåt efter beställningstillfället

För rapportering av deltagarlista vid arrangerad träning sparas endast Namn och Epostadress för den personen som arrangerar träningen samt namn på de som deltagit vid träningstillfället. Uppgifterna behövs för att kunna stämma av om personer betalt ridhusavgiften vid träningstillfället. Denna info sparas i 12 månader framåt efter träningstillfället.

Vilka vi delar dina data med

Uppgifter för elever på ridskolan hanteras i systemet Hippocrates (länk till Hippocrates integritetspolicy)

Uppgifter för medlemskap hanteras i systemet IdrottOnline (länk till IdrottOnlines integritetspolicy)

Uppgifter för fakturering, leverantörsreskontra och lönehantering för personal hanteras i systemet Fortnox (länk till Fortnox integritetspolicy)

För att arrangera tävlingar använder vi systemet Equipe. Equipe hämtar personuppgifter från Ridsportförbundets system Tävlingsdatabsen (TDB).

All digital data på hemsidan sparas på servrar som lyder under svensk lagstiftning och är placerade inom Sveriges gränser.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Din kontaktinformation

Kontaktväg för integritetsfrågor: ridskola@skaraortensrf.se