Priser och Börja Rida

Till hösten drar vi igång verksamheten på Uddetorp. Vi kommer starta upp nybörjargrupper och första gruppen startar på lördagar. Finns efterfrågan på fler platser startar vi upp allt efter som.

Nybörjargrupp barn ONSDAGAR 16.00-16.45. En plats kvar!

Knattegrupp 3-6 år LÖRDAGAR 9.30-10.00. En plats kvar!

Lördagar 10.00-10.45 nybörjare barn. FULL!

150kr lektion, faktureras terminsvis. Start höst -17, så fort gruppen är full.

Enstaka platser i ordinarie grupper för olika nivåer finns. Maila oss på ridskola@skaraortensrf.se så hjälper vi dig!

Mvh Ridskolan

 

Vi har också enstaka platser kvar i befintliga grupper.

För att anmäla er så gå ut på startsidan på vår hemsida. Skrolla ner tills du hittar en grå ruta med rubriken RIDSKOLA. Fyll i intresseanmälan för att börja rida. Vi återkommer när vi kommer tillbaka från semestern och hjälper er hitta en grupp som passar er.

Mvh Ridskolan

Nybörjargrupp för barn från 6 år

De tre första lektionerna består av information och teori i stallet. Tredje lektionen kommer vi att sitta upp på hästarna. Därefter ridning. Hjälm och väst finns att låna och detta skall hästarna ha på sig i stallet. Skor med klack vid ridning. Lättare vinterkänga eller gumistövel fungerar.

Ridningen börjar 16.00 så tänk på att efter de tre gångerna teori så måste ni ha ca 30 min på er för att hinna göra iorning hästar och barn innan lektionen.

Gör en intresseanmälan på hemsidan eller kontakta oss på 0511-64114

Ridskolegrupper

Hos oss kan du välja mellan dessa grupper:
Knatte från 3 år
Nybörjar barn från 7 år
Nybörjar vuxna
Fortsättningsgrupper barn/ungdom/vuxen
Dressyr special max 6 ryttare
Träningsgrupp tävling max 6 ryttare
Western max 6 ryttare
Hoppspecial max 6 ryttare

Lektionspriser 2017:

Junior
45 minuter 150kr
30 minuter knatte 120kr

Senior
60 minuter 180 kr
Specialgrupp 220 kr (max 6 ryttare)

Privatlektion
1 pers 400 kr/45 min
2 pers 600 kr/1 tim

Vill du börja rida?

Kontakta oss gärna genom att fylla i formuläret på sidan Intresseanmälan.

Du som anhörig till ett nybörjarbarn; så här funkar det!

De tre första gångerna har barnen teori då är det väldigt bra om ni som anhörig är med för att se och lära er hur man handskas med hästarna. Vi går igenom hur man gör iordning hästen inför och efter ridning, hur man tar hand om utrustningen, ordning och regler vid hästhantering och stalltjänst. Vi går också igenom regler för igenridning och uppsägning av sin plats.

Efter tre lektioner börjar eleven rida. Barn behöver ofta stöttning i stallet för att klara av att göra iordning hästen före och efter lektionen. Det kan vara svårt att klara sig på egen hand. Vi försöker att ha en personal i stallet vid nybörjargrupper och barngrupper, men behöver er hjälp.

Knattegrupp

En grupp för de minsta 3-6 år. Lättare ridning med fokus på balans och att det skall vara kul! En grupp som alltid är knatte. När barnet kommit till den nivå knatte blir för lätt så diskutera med ridläraren om vad det kan finnas för möjligheter i en nybörjargrupp.

Ni bidrar

Vi är en förening som byggs med ideella krafter därför behövs ni! Alla grupper har en ansvarsuppgift tillhörande sin lektion. En knattegrupps uppgift kan vara att t.ex. sortera borstar, en barngrupps uppgift att sopa i köket och en vuxengrupps uppgift att hjälpa till att fodra hästarna efter lektionen.

Varje grupp har även en terminsuppgift att göra. Gruppen får bestämma av ett urval uppgifter. Kan vara att storstäda köket, baka eller att hjälpa till på en klubbtävling.

SoRF-medlemskap krävs

När du rider hos oss måste du vara medlem i Skaraortens Ryttarförening SoRF. En del av medlemsavgiften går till Svenska Ridsportsförbundet och Västergötlands Ridsportsförbund. Om du är ridskoleryttare måste du i förväg betala din ridavgift för att få behålla din plats i din ridgrupp.
Gör en enskild betalning för medlemsavgiften och märk den med ”medlemsavgift” fyll i namn, adress och fullständigt personnummer. Medlemsavgiften betalas en gång per år.

Medlemsavgiften betalas in på Bg:5335-0773
Junior 220kr
Senior 370kr.
Man är junior hela det året man fyller 18 år.

Medlemsförmåner
Alla medlemmar har 5% rabatt hos “Skara Hästsport” och 10% rabatt hos “Butiken på Skålltorp”. Som medlem i SoRF är du också medlem i Svenska Ridsportsförbundet där det jobbas för ridsportens utveckling både på riks- och regional nivå. Tidningen “Häst & Ryttare” får du också hem i brevlådan.

Bra att veta

För att underlätta vårt arbete med faktureringen, ange fakturanummer som första information på betalningen. Det sparar mycket tid som vi istället kan lägga i stallet. Tack för hjälpen!

Uppsägningstiden sker en månad innan betalningsperiodens utgång. Pengar betalas ej tillbaka.
Om du blir sjuk under minst fyra veckor men vill behålla din ridplats kan vi reservera den åt dig om du uppvisar läkarintyg.

Om temperaturen utomhus understiger -10 grader vintertid kan ridlektionerna ersättas med teorilektioner.

SoRF är ansluten till Svenska ridsportförbundet och Svenska riksidrottsförbundet och är en kvalitetsmärkt och kvalitetssäkrad ridskola som årligen kontrolleras för att få behålla sin kvalitetsstämpel hos Svenska ridsportförbundet. Alla medlemmar äger tillsammans byggnader, hästar och annat som finns på anläggningen.

Kontakta ridskolan

Telefon: 0511-641 14
Telefontid: Fredagar 8.00-10.00. Övrig tid, lämna ett meddelande på telefonsvararen så rings du upp så fort möjlighet ges.
E-post: ridskola@skaraortensrf.se

Välkommen till oss!