Priser och Börja Rida

Nu är det dags att starta en ny grupp igen!

Nybörjargrupp barn från 6 år MÅNDAGAR 16.00-16.45 Start vår-18, så fort gruppen är full.

150kr lektion, faktureras terminsvis.

De tre första lektionerna består av information och teori i stallet. Tredje lektionen kommer vi att sitta upp på hästarna, därefter ridning. Hjälm och väst finns att låna och detta skall eleven ha på sig i stallet. Skor med klack vid ridning. Lättare vinterkänga eller gumistövel fungerar.

Ridningen börjar 16.00 så tänk på att efter de tre gångerna teori så måste ni ha ca 30 min på er för att hinna göra iorning hästar och barn innan lektionen.

Hos oss kan du välja mellan dessa grupper:
Knatte från 3 år En grupp för de minsta 3-6 år. Lättare ridning med fokus på balans och att det skall vara kul! En grupp som alltid är knatte. När barnet kommit till den nivå knatte blir för lätt så diskutera med ridläraren om vad det kan finnas för möjligheter i en nybörjargrupp.

Nybörjar barn från 6 år De tre första gångerna har barnen teori då är det väldigt bra om ni som anhörig är med för att se och lära er hur man handskas med hästarna. Vi går igenom hur man gör iordning hästen inför och efter ridning, hur man tar hand om utrustningen, ordning och regler vid hästhantering och stalltjänst. Vi går också igenom regler för igenridning och uppsägning av sin plats. Efter tre lektioner börjar eleven rida. Barn behöver ofta stöttning i stallet för att klara av att göra iordning hästen före och efter lektionen. Det kan vara svårt att klara sig på egen hand. Vi försöker att ha en personal i stallet vid nybörjargrupper och barngrupper, men behöver er hjälp.

Nybörjar vuxna De tre första gångerna har vi teori. Vi går igenom hur man gör iordning hästen inför och efter ridning, hur man tar hand om utrustningen, ordning och regler vid hästhantering och stalltjänst. Vi går också igenom regler för igenridning och uppsägning av sin plats. Efter tre lektioner börjar eleven rida.

Fortsättningsgrupper barn/ungdom/vuxen
Dressyr special max 6 ryttare
Träningsgrupp tävling max 6 ryttare
Western max 6 ryttare
Hoppspecial max 6 ryttare

Enstaka platser finns i ordinarie grupper på olika nivåer.Vill du börja rida hos oss går du ut på vår hemsida. Skrollar ner på första sidan tills du hittar en grå ruta med rubriken RIDSKOLA. Fyll i intresseanmälan för att börja rida. Vi återkommer så fort vi kan och hjälper er hitta en grupp som passar.

Lektionspriser 2018:

Junior
45 minuter 150kr
30 minuter knatte 120kr

Senior
60 minuter 180 kr
Specialgrupp 220 kr (max 6 ryttare)

Privatlektion
1 pers 400 kr/45 min
2 pers 600 kr/1 tim

Vill du börja rida?
Kontakta oss gärna genom att fylla i formuläret på sidan Intresseanmälan.
Ni bidrar

Vi är en förening som byggs med ideella krafter därför behövs ni! Alla grupper har en ansvarsuppgift tillhörande sin lektion. En knattegrupps uppgift kan vara att t.ex. sortera borstar, en barngrupps uppgift att sopa i köket och en vuxengrupps uppgift att hjälpa till att fodra hästarna efter lektionen.

Varje grupp har även en terminsuppgift att göra. Gruppen får bestämma av ett urval uppgifter. Kan vara att storstäda köket, baka eller att hjälpa till på en klubbtävling.

SoRF-medlemskap krävs

När du rider hos oss måste du vara medlem i Skaraortens Ryttarförening SoRF. En del av medlemsavgiften går till Svenska Ridsportsförbundet och Västergötlands Ridsportsförbund. Om du är ridskoleryttare måste du i förväg betala din ridavgift för att få behålla din plats i din ridgrupp. På ridskolefakturan ligger även medlemsavgiften med. Vill du som förälder, vårdnadshavare, syskon m.m bli medlem gör du en enskild betalning på Bg: 5335-0773 och märk den med ”medlemsavgift” fyll i namn, adress och fullständigt personnummer. Medlemsavgiften betalas en gång per år.

Medlemsavgift 2018:
Junior 220 kr
Senior 370 kr
Man är junior hela det året man fyller 18 år.

Medlemsförmåner
Alla medlemmar har 5% rabatt hos “Skara Hästsport” och 10% rabatt hos “Butiken på Skålltorp”. Som medlem i SoRF är du också medlem i Svenska Ridsportsförbundet där det jobbas för ridsportens utveckling både på riks- och regional nivå. Tidningen “Häst & Ryttare” får du också hem i brevlådan.

 

Uppsägningstiden sker en månad innan betalningsperiodens utgång. Pengar betalas ej tillbaka.
Om du blir sjuk under minst fyra veckor men vill behålla din ridplats kan vi reservera den åt dig om du uppvisar läkarintyg.

Om temperaturen utomhus understiger -10 grader vintertid kan ridlektionerna ersättas med teorilektioner.

SoRF är ansluten till Svenska ridsportförbundet och Svenska riksidrottsförbundet och är en kvalitetsmärkt och kvalitetssäkrad ridskola som årligen kontrolleras för att få behålla sin kvalitetsstämpel hos Svenska ridsportförbundet. Alla medlemmar äger tillsammans byggnader, hästar och annat som finns på anläggningen.

Kontakta ridskolan
E-post: ridskola@skaraortensrf.se

Välkommen till oss!